Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έχει υποβάλει πρόταση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διδυμοποίησης (Twinning Project) με τίτλο : “Capacity Building for Capital Markets Development in Tanzania” και δικαιούχο χώρα την Τανζανία.

Μετά από προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Twinning Reference: TZ 22 NDICI FI 01 23) για την επιλογή αναδόχου του έργου, κατακυρώθηκε η ελληνική πρόταση και η ΕΛΤΕ σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναδείχθηκαν ως κύριοι φορείς για την υλοποίηση του έργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2 εκ ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του αφορά τη χρονική περίοδο 2024-2027.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται υποψήφια/-ος για πλήρωση της θέσης του μόνιμου εμπειρογνώμονα (RTA). Η φύση των καθηκόντων του RTA και τα απαιτούμενα προσόντα περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη του έργου.

(Βλ. ANNEX C1: Twinning Fiche, https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/prospect-details/178425PROSPECTSEN )

Οι υποψήφιες/-οι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Να είναι πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ.
  • Να είναι αποδεδειγμένα υπάλληλοι στο δημόσιο ή να εργάζονται στο δημόσιο με σύμβαση για τουλάχιστο 6 μήνες ή να έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο το πολύ τρία χρόνια πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του δελτίου αδελφοποίησης στις 01.11.2023.
  • Να έχουν πτυχίο στους τομείς οικονομικά, χρηματοοικονομικά ή σε άλλους σχετικούς τομείς. Ελλείψει πτυχίου να έχουν τουλάχιστον τριετή σχετική επαγγελματική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση σε τομέα συναφή με το πρόγραμμα.
  • Να έχουν τουλάχιστον πενταετή σχετική επαγγελματική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση στον χρηματοοικονομικό τομέα.
  • Να έχουν τουλάχιστον τριετή σχετική επαγγελματική εμπειρία στους τομείς των μεταρρυθμίσεων των κεφαλαιαγορών, των επιχειρηματικών διαδικασιών, της σύνταξης νομικών και κανονιστικών πράξεων και μεθοδολογιών, ως μέρος της συνολικής επαγγελματικής εμπειρίας.
  • Να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επίπεδο C1 προφορικού και γραπτού λόγου).
  • Να έχουν γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Να έχουν καλές διαπροσωπικές δεξιότητες στην επικοινωνία, εκπαίδευση, παρουσίαση, δικτύωση, διαπραγμάτευση, αναλυτικές και οργανωτικές δεξιότητες και ικανότητα αποτελεσματικής εργασίας σε ένα πολυπολιτισμικό/πολυεθνικό περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των διαφορετικών ενδιαφερόμενων μερών.

Πρόσθετα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν:

  • Προηγούμενη εμπειρία σε διεθνή έργα συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Αφρικής, εμπειρία ως RTA ή άλλου ισοδύναμου ρόλου.
  • Καλή γνώση των σχετικών νομοθετικών και θεσμικών ρυθμίσεων της ΕΕ.
  • Εμπειρία στην οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Εμπειρία στον τομέα των κεφαλαιαγορών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο εμπειρογνώμονας θα απασχοληθεί για 36 μήνες με εκτιμώμενη έναρξη εργασίας εντός τους 2024 και θα είναι υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση του προγράμματος στη δικαιούχο χώρα. Η έδρα εργασίας του εμπειρογνώμονα θα είναι η Τανζανία στην Αφρική και συγκεκριμένα στην πόλη Dar Es Salam, που βρίσκεται η ομόλογη Αρχή “Capital Markets and Securities Authority” και θα έχει ορισμένες μετακινήσεις στη πόλη Dodoma, που βρίσκεται  το Υπουργείο Οικονομικών της Τανζανίας “Ministry of Finance and Planning”.

Ο εμπειρογνώμονας θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της υπηρεσίας προέλευσης και επιπλέον 158,25€ ευρώ/ημέρα ως αποζημίωση για την ημερήσια διαβίωση στην Τανζανία. Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης, μετακόμισης, φοίτησης παιδιών σε σχολεία κτλ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα σύμφωνα με το πρότυπο Europass, από το οποίο να προκύπτει ότι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση eu_programs@elte.org.gr, μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕ

Παναγιώτης Γιαννόπουλος